Trio Waxtaan in kerkje van Klein Wetsinge

KLEIN WETSINGE - Trio Waxtaan speelt zondag 23 september in het kerkje van Klein Wetsinge.

Bezetting: Moussé Pathé Mbaye (multipercussie). Hans Kaldeway (toetsen). Els Bruining (altsax)

Het woord waxtaan komt uit het Wolof, één van de talen van Senegal, het geboorteland van Moussé. Het betekent conversatie/uitwisseling. Als je Trio Waxtaan hoort spelen dan hoor je een muzikale conversatie/uitwisseling tussen drie muzikanten met verschillende roots. Trio Waxtaan speelt een mix van Afro, Jazz en Latin.

Ze spelen hoofdzakelijk eigen composities, maar soms ook een bestaand nummer in een “nieuwe jas” De composities zijn van Moussé of Els of van Moussé en Els samen. De ene keer gaat de muziek meer richting Afrika, de andere keer meer richting Jazz. Binnen de stukken wordt veel geïmproviseerd.

Waxtaan is een nieuw trio, maar de muzikanten kennen elkaar al jaren van andere bands/projecten. Zo spelen Moussé en Els samen in de band Ousman (voorheen Ousmans Fanfare). Hans en Els speelden in het verleden in de muziekprojecten van Nachtlicht. Moussé en Els hadden beide nieuwe muziek in hun hoofd voor een kleine bezetting. Hans werd uitgenodigd, er werd een paar keer samen gespeeld en Trio Waxtaan was geboren...

Aanvang 15.00 uur , entrée € 12,50