Winkhem begint met nederlaag

WINSUM - Na vijf maanden competitie stilte verloren de volleyballers van Winkhem heren 1 het eerste duel als promovendus in de promotieklasse A met 1-3 van Lycurgus.

Sinds de promotie naar de promotieklasse spelen de heren weer vast in de Ripperdahal. Het team had ongeveer twee sets nodig om enigszins afgestemd te raken op elkaar. De tientallen mensen op de tribune zagen dan ook een degelijk Lycurgus tegen een wat rommelig Winkhem spelen. Ondanks dit alles wist Winkhem partij te bieden met 20-25 en 18-25 in de eerste twee sets. In de rust naar de derde set was het spel van Lycurgus geanalyseerd en reageerde de Winsumer coaching met enkele verdedigende wijzigingen. Dit bleek de spijker op z’n kop te zijn.

De derde set stond Winkhem er behoorlijk goed bij naar omstandigheden. De servedruk was een stuk beter, rally’s werden in het voordeel beslist en aanvallend kregen de Winsumers de overhand. De derde set ging verdiend naar Winkhem, 25-20. De heren van Lycurgus hadden ook de ogen de kost gegeven en konden in tegenstelling tot de Winsumers ruimschoots wisselen. Met enkele aanvallende impulsen in de vierde set wisten ze fitter voor de dag te komen dan het zestal van Winkhem.