Pelgrimeren rondom Huizinge

HUIZINGE - Rondom het dorpje Huizinge wordt zondag 14 oktober om 14.00 uur een pelgrimswandeling gehuden, met een bezichtiging van de Johannes de Doperkerk.

Start- en finishlocatie is de parkeerplaats Ewsum Oosterburen 1 in het even vererderop gelegen Middelstum. De rondwandeling wordt georganiseerd door de Stichting Pelgrimeren in Groningen (SPiG), duurt ongeveer 3 uur en heeft een afstand van circa 8 km.

Pelgrimeren is veel meer dan wandelen alleen. Onder leiding van meerdere gidsen krijgen deelnemers ook een inkijkje in de cultuurhistorie van het prachtige oeverlandschap van de oude rivier de Fivel. Pelgrimeren is al een eeuwenoud verschijnsel en de Stichting Pelgrimeren in Groningen heeft een eigentijdse vorm ontwikkeld met ook allerlei werkvormen voor bezinning en spiritualiteit.

Online aanmelding via http://www.spig.nlis noodzakelijk. Op deze website staan verder 138 rondwandelingen van 8 km in Groningen en 62 etappes van zo’n 21 km per dag met een totale lengte van 2500 km. Ze kunnen allemaal gratis gedownload worden.