Eerste oogst dorpstuin Den Andel

DEN ANDEL - De dorpstuinders van Den Andel vierden zaterdag een oogstfeest in ‘hun’ nieuwe dorpstuin. Dorpsgenoten en andere belangstellenden konden zien hoe de tuin er nu uitziet en proeven van de oogst.

Na twee jaar lobbyen, vergaderen, plannen en vooral heel hard werken is het braakliggende, voormalige voetbalveld omgetoverd tot een prachtig groen hart van het dorp. Compleet met een moestuin en boomgaard, een evenementenweide en een bloementuin. Bijna helemaal aangelegd door vrijwilligers uit het dorp. Dat werd gevierd met met demonstraties, proeverijen en allerlei andere activiteiten. Het oogstfeest werd goed bezocht en bezoekers genoten van de mooie tuin en het programma. Ook de muzikale omlijsting door Den Andelsters Jan de Ruiter en het duo Bollen & Co viel goed in de smaak.

De werkgroep Dorpstuin Den Andel is trots op wat er bereikt is; een groene ontmoetingsplek midden in het dorp. De Dorpstuin Den Andel is een van de projecten binnen het programma Dorpsvisies en Landschap dat wordt uitgevoerd door Landschapsbeheer Groningen. Dit programma is onderdeel van Kansrijk Groningen, waarin maatschappelijke organisaties, overheden en NAM samen werken om de leefbaarheid in Groningen te versterken en kansen te creëren. De coördinatie hiervan ligt bij de Nationaal Coördinator Groningen. Het programma Dorpsvisies en Landschap wordt gefinancierd door NAM en de provincie Groningen. Kijk voor meer informatie op: www.kansrijkgroningen.nl.