Lopster geneeskundestudent ontwikkelt anti-katersupplement

LOPPERSUM - De 24-jarige geneeskundestudent Stefan Warink uit Loppersum heeft samen met zijn kameraard Tjemme Piso een middel tegen katers bedacht. Het is de verwachting dat het middel in december op de markt komt.

„Het hebben van een kater is de meeste mensen wel bekend,” meent de vijfdejaars student geneeskunde die momenteel zijn co-schappen loopt in Oldenburg. „Als student ben ik er ook niet onbekend mee. Het bracht mij en Tjemmo op een idee om te kijken of we iets konden verzinnen om de hoofdpijn en het lamme gevoel weg te nemen. Tjemme en ik hebben verschillende achtergronden. Ik ben geneeskundestudent en hij is biochemicus met als specialisatie toxicologie. Kortom: een goede combinatie voor deze zoektocht. ”

„Als eerste zijn we wezen kijken wat de hoofdpijn, het lamme gevoel en de diarree doet veroorzaken. Vervolgens hebben we gekeken wat er voor nodig is om de klachten weg te nemen. Daar hebben we de literatuur voor gebruikt. Aan de hand van de literatuur hebben we de receptuur erbij gezocht. De oorzaak van de hoofdpijn is niet zo moeilijk. Dat is het vochttekort, maar dat ligt voor de diarree en de misselijkheid anders. Vaak wordt er een paracetamol genomen om de klachten te maskeren. Alleen doet de paracetamol behalve het onderdrukken van de gevolgen niets aan de oorzaak. Deze wordt niet aangepakt. Dat doen wij wel. Ons supplement pakt de oorzaak aan en onderdrukt de klachten. Dat maakt het uniek. Ik kan helaas niet zeggen wat er in het supplement zit.”

„Het middel is uitvoerig getest. We hadden hiervoor mensen nodig die regelmatig op stap gingen en wel eens last hadden van een kater. Die waren niet moeilijk te vinden. We hebben 50 tests uitgevoerd. Niet iedereen reageert hetzelfde op de ingrediënten. Daarom hebben we ook 25 testen uitgevoerd met de definitieve receptuur. Daar reageerde iedereen positief op. Het is geen medicijn, maar een supplement. Dat is een belangrijk onderscheid. We zijn nu bezig om geld in te zamelen om het middel op de markt te brengen. Dat doen we via crowdfunding. We hebben er een website en een Facebookpagina voor aangemaakt. Onze website is www.vocalotus.com. Op Facebook zijn we te vinden onder Katerpils. We hopen het supplement in december, de maand van de feestdagen, op de markt te kunnen brengen.”