Speuren voor kinderen op Verhildersum

LEENS - In het kader van Oktobermaand Kindermaand en Maand van de Geschiedenis zijn er op Landgoed Verhildersum allerlei extra activiteiten voor kinderen.

Zo zijn er in de herfstvakantie op woensdag 24 oktober speciale rondleidingen door de dienstmeisjes van de borg, die vertellen over het leven van de kinderen op het landgoed. Aanmelden is noodzakelijk, via: www.verhildersum.nl.

Op allerlei plekken op het landgoed is deze maand van alles te beleven. Ga bijvoorbeeld op stap met een tablet en speur met Cam en Vinnie naar het mysterie van Verhildersum. Verspreid over het Landgoed krijg je verschillende opdrachten om het mysterie op te lossen. En na afloop wacht een beloning. Of speur met een fotospeurtocht of borgspeurtocht in de hand naar bijzondere objecten of plekjes. Kinderen en hun (groot-)ouders kunnen naar hartenlust struinen over het landgoed en van alles ontdekken op het gebied van natuur en geschiedenis en spelenderwijs het Groninger platteland ontdekken.

In de boerderij kun je je verkleden als Ot en Sien en een selfie maken in de bedstee en de verschillen tussen zaadjes ontdekken onder een microscoop. Speel de spelletjes uit opa en oma’s jeugd en beleef hoe de familie in de borg woonde, wat de boer ontdekte en hoe het arbeidersgezin leefde in de 19 e eeuw. Kinderen tot en met 12 jaar hebben in oktober gratis toegang, onder begeleiding van een betalende volwassene.