Alzheimer Café Winsum over morele dilemma’s

WINSUM - In het Alzheimer Café Winsum e.o. draait het donderdag 18 oktober om 19.30 uur in zorgcentrum Winkheem om morele dilemma’s.

Te gast is Marcelle Mulder, al jaren als humanistisch raadsvrouw werkzaam in de ouderenzorg. Daarnaast heeft ze haar vader begeleid die in een verpleeghuis heeft gewoond. Ze is één van de schrijfsters van het boek Op bezoek bij een dierbare met dementie met ruim 60 ideeën om samen te genieten. Dit boek is geschreven om mensen te helpen die zich ongemakkelijk voelen en schroom ervaren bij het bezoeken van mensen met dementie.

Met Marcelle gaan bezoekers in gesprek over hoe zij dementie ervaart en welke gevoelens dat bij haar oproept. Zij zal vertellen over hoe ze het ziekteproces van haar vader heeft beleefd en hoe ze gemerkt heeft hoe haar eigen stemming van invloed was op het onderlinge contact. Vele mogelijkheden om samen iets waardevols te beleven zullen aan bod komen.

Mensen met dementie, hun partners, mantelzorgers, familieleden, vrienden en alle andere geïnteresseerden uit de gemeenten Winsum, Eemsmond, De Marne en daarbuiten zijn van harte welkom. Men kan zo binnenlopen, de toegang is gratis.

Mocht het vervoer een probleem zijn of wilt u meer informatie, dan kan men contact opnemen met Korrie Stevens, telefoon 0595-442728.