Groen Lintje voor Energiecoöperatie Ten Boer

HAREN - Op de Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober, werd Energiecoöperatie Ten Boer verrast met een Groen Lintje tijdens een bijeenkomst op Het Proefveld in Haren. Het lintje is een initiatief van Groen Links. Twee andere initiaiteven die een lintje kregen waren Operatie Steenbreek uit Groningen en Het Proefveld in Haren.

Met een Groen Lintje wil Groen Links hen bedanken en aandacht vragen voor hun bijzondere werk. Inwoners hebben zelf initiatieven genomineerd voor een Lintje. Een jury heeft uit de vele aanmeldingen de winnaars gekozen.

Over de winnaars:

-Energiecoöperatie Ten Boer: “De leden van de coöperatie plaatsten gezamenlijk 200 zonnepanelen op het dak van een voormalige boerderij. Ondertussen is men alweer bezig met een veel groter zonnepanelenproject. Stevige stappen op weg naar een energieneutraal Ten Boer”

-Operatie Steenbreek uit Groningen: “Dankzij Steenbreek hebben al vele eigenaren van betegelde tuinen en pleinen hun stenen vervangen voor groene planten. Minder steen beperkt de temperatuurstijging en voorkomt wateroverlast elders.”

-Het Proefveld in Haren: “In deze tuin kunnen klanten zelf groenten, kruiden en fruit oogsten. Het samen telen, verzorgen en oogsten zorgt voor een bijzondere vorm van sociale energie.”