Kinderboekenschrijfster Martine Letterie leest voor in het Kinderboekenhuis

WINSUM - Een bijzonder verhaal horen en een eigen knutselmonument maken. Kinderboekenschrijfster Martine Letterie komt op zaterdag 20 oktober voorlezen uit haar kinderboeken over de Tweede Wereldoorlog.

Ook vertelt ze hoe ze te werk gaat bij het schrijven van deze boeken. Hierna krijgen de aanwezige kinderen de mogelijkheid zelf een monument te knutselen voor de kinderen die zijn omgekomen tijdens de oorlog. Deze geknutselde monumenten zullen daarna worden opgehangen in het Kinderboekenhuis.

Iedereen die geïnteresseerd is, is van harte welkom om te komen luisteren en knutselen in het Kinderboekenhuis, Kerkpad 2 te Winsum. De activiteit is gratis toegankelijk en begint om 14:00. Aanmelden wordt wel op prijs gesteld en kan via info@kinderboekenhuis.eu

Deze activiteit wordt georganiseerd binnen Oktobermaand Kindermaand en in het kader van de huidige tentoonstelling in het Kinderboekenhuis, Van Moeder, vertel eens wat van Adolf Hitler tot Reis door de Nacht. Het kinderboek uit en over de Tweede Wereldoorlog. Deze tentoonstelling is vormgegeven door het Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen.