Huiskamerconcert The Lasses & Kathryn Claire

WINSUM - Geweldige folkballades, prachtige samenzang uit de Schotse, Ierse en Amerikaanse folktradities met intieme eigen liedjes. Dat is in een notendop het folktrio The Lasses & Kathryn Claire. Vrijdag 19 oktober geven ze een intiem huiskamerconcert in De Blauwe Schuit in Winsum.

The Lasses komen uit ons eigen ‘lowlands’ en samen met de Amerikaanse Kathryn Claire vormen ze een gepassioneerde combinatie. Volgens muziekkrant OOR: “Balsem voor de ziel, voedsel voor de oren en vreugde voor het hart”.

Folkduo The Lasses heeft sinds haar oprichting in 2012 al veel moois meegemaakt: tours door binnen- en buitenland, drie albums, en internationale samenwerkingen met o.a. Luka Bloom. Na een toevallige ontmoeting drie jaar geleden blijkt dat The Lasses & Kathryn Claire elkaar bijzonder goed aanvullen. Ze zingen het liefst over doffe ellende, maar vertellen daar zo grappig over dat je een concert toch altijd met een glimlach verlaat. Naast traditionals uit Ierland en Schotland spelen The Lasses & Kathryn Claire ook eigen liedjes, tweestemmig, begeleid op gitaar en bodhran of gewoon a capella.

Aanvang: 20:00, deur open 19:00 uur. Locatie: De Blauwe Schuit, Warfstraat 1, 9951 BS Winsum. Entrée: €10 voorverkoop, €12,50 op de dag zelf aan de zaal. Tickets via: www.rockinggoodfolk.nl of ticketlijn: 06 39391954.

Rocking Good Folk

Het concert is een initiatief van Rocking Good Folk. Ongeveer eens per maand, over een periode van acht maanden, wordt een intiem, akoestisch concert gegeven door nationaal en internationaal bekende artiesten, waarbij mensen in een huiskamersetting rond de optredende artiesten zitten.

De concerten zijn voornamelijk van Ierse en Schotse folkmuziek, met uitstapjes naar andere folk. Er is ruimte voor maximaal vijfitg personen in de gekozen opstelling, waarbij de nadruk ligt op samenzijn en samen luisteren.

Het initiatief voor de Huiskamerconcerten komt van Martin Judkins en Corine Nugteren, in de Keltische folkwereld geen onbekende namen. Organisatoren van o.a. het altijd uitverkochte The Craic Folk Festival in De Meern eind jaren '90 en actief betrokken bij folk in Nederland. Zij organiseren met ondersteuning van Rocking Good Folk activiteiten op het gebied van folkmuziek, variërend van Meezingmiddagen tot Huiskamerconcerten.

Het uitgangspunt voor al deze activiteiten is dat ze toegankelijk en betaalbaar moeten zijn. Alle medewerkers stellen hun tijd belangeloos ter beschikking en inkomsten komen geheel ten bate aan de activiteiten. Workshopdagen en een nieuw festival staan ook weer in de planning voor de toekomst.

Voor het ontwikkelen van nieuwe activiteiten en ondersteuning bij bestaande activiteiten is Rocking Good Folk altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, o.a. om te helpen bij publiciteit, grafisch ontwerp, opbouwen en afbreken en als gastvrouw en gastheer tijdens de activiteiten. Als je interesse hebt kun je contact opnemen via info@rockinggoodfolk.nl