Eerste uitwinst Winkhem

WINSUM - De volleyballers van Winkhem hebben de uitwedstrijd tegen het jonge Sudosa-Desto uit Assen met 2-3 uit het vuur weten te slepen.

Tegen één van de directe concurrenten, moest er door de Winsumers gevochten worden voor elk punt. Er werd niet het beste volleybal gespeeld door beide ploegen waardoor het spannende sets waren.

In de eerste set waren de gastheren net iets beter, in set twee was het Winkhem dat met meer overtuiging speelde: 25-21, 21-25.

In de daaropvolgende set was Winkhem eerst behoorlijk de weg kwijt, zo kwamen passes matig of niet bij de spelverdeling waardoor de aanval weinig potten konden breken. De set ging ruimschoots verlorenvoor Winkhem(25-14). De start van set vier was daarentegen helemaal aan Winkhem besteed en de gasten bleven telkens enkele punten voorlopen (20-25). Winkhem speelde aan het eind van de wedstrijd het betere spel van de wedstrijd en nam dit mee in de beslissende vijfde set. Daarin ging het halverwege nog gelijk op. Vervolgens nam Winkhem een flinke voorsprong door een goede serve serie, maar ook daarna liet het de gastheren nog gevaarlijk terugkomen. Toch bracht het Winkhem niet van de wijs en daarom werden de laatste twee punten slim verzilverd (13-15). Zo nam Winkhem de eerste winst in een uitwedstrijd van dit seizoen mee.

De eerstvolgende wedstrijd vindt plaats op zaterdag 3 november, tegen het matig begonnen, maar ervaren Abiant/Set uppers uit Scheemda.