Actie Senegalese broers levert 2150 euro op

BEDUM - De oproep om bij te dragen in het noodfonds voor de twee Senegalese broers Pape Matar Fall en Ibralo Fall heeft 2150 euro opgeleverd.

In een korte bijeenkomst met Mieke Harms en vader Cheikh Fall en de beide broers heeft de penningmeester Harry Hoving van Dorpsbelangenvereniging Algemeen Plaatselijk Belang Bedum een enveloppe overhandigd aan Pape Matar. Op symbolische wijze was op een bruin karton het bedrag geschreven. „Ik wist niet wat ik moest zeggen toen bekend werd hoeveel er gedoneerd is op het tijdelijke noodfonds van APB Bedum. Lieve mensen... heel heel erg bedankt,” reageerde Mieke Harms.

Op voorstel van voorzitter APB Bedum Henk van der Velde was in overleg met de familie het noodfonds ingesteld. „We hebben in de afgelopen periode, waarin de beide broers 6 weken in detentie in Zweden hebben gezeten de familie op alle mogelijke manieren bijgestaan. Zonder enige aanklacht werden ze tijdens binnenkomst in Zweden voor een korte familiebezoek opgepakt en vastgezet. En na meer dan 60 dagen detentie geboeid en onder begeleiding van 6 bewakers gedeporteerd naar hun eigen land. Terwijl visum en hun koffers nog in Bedum stonden. Mede dankzij medewerking van het Ministerie van Buitenlandse Zaken konden ze met een speciale visum nog weer terug naar Nederland en een paar weken hier uitrusten en vakantie houden. Ze hopen 25 oktober terug te keren naar Senegal om hun werk en studie weer op te pakken. Grote dank aan allen die erg hebben meegeleefd en hebben ons ondersteunt met een donatie,” aldus Henk van der Velde.