Marciaborg feestelijk geopend

BAFLO - Na een muzikaal welkom door de kinderen is op 18 oktober de Marciaborg officieel geopend.

De nieuwe Marciaborg is het kindcentrum in Baflo/Rasquert en biedt ruimte aan de Christelijke Dalton Basisschool Ichtus, OBS Noordewier en de peuters en BSO van Kids2b. Daarnaast heeft ook Tennis Club Baflo een eigen ruimte. (Sport)verenigingen kunnen gebruik maken van de sportzaal. De bouw van de Marciaborg heeft ruim een jaar geduurd.

De officiële opening gebeurde op feestelijke wijze in aanwezigheid van en door wethouder Harmannus Blok. Blok onthulde samen met kinderen wensen voor de toekomst op een speciale plek. Onder het motto ‘kleurrijk samen’ werkten de kinderen deze dag aan een voorstelling met muziek en dans. De voorstelling maakt deel uit van de officiële opening.

Blok: „Ik ben als wethouder bij het gehele proces betrokken geweest. Vanaf de eerste gesprekken tot het realiseren van de Marciaborg en nu dus de officiële opening, heeft het hele proces vier jaar geduurd. Doorgaans kost het realiseren van een dergelijk centrum veel langer. Je hebt te maken met verschillende eindgebruikers die allemaal eisen en wensen hebben. In ons geval hadden we ook nog te maken met complexe bouw: toekomstproof, aardbevingsbestendig en duurzaam. De Marciaborg is gelukkig veel sneller tot stand gekomen, mede door de constructieve samenwerking van alle betrokken partijen. Ik ben er trots op dat ik dit project heb mogen begeleiden als wethouder.”

Recent is het oude schoolgebouw van o.b.s. Noordewier gesloopt en is het plein aangelegd. In de toekomst zal hier ook het Marciapark komen.

Na een aantal weken samenwerken in de school wordt al duidelijk dat de contacten tussen de kinderopvang en het onderwijs goed zijn. De samenwerking met betrekking tot de BSO en de overgang van de Peuteropvang naar de kleutergroep wordt daarmee voor kinderen en hun ouders steeds eenvoudiger.