Maurice Smit en Sariena Evertsz domineren in Ekensteinloop

APPINGEDAM - Maurice Smit en Sariena Evertsz hebben zaterdag de zege in de Ekensteinloop gepakt. De beide Delfzijlster atleten van AV Fivelstreek wonnen afgetekend.

In het landgoed bij Appingedam was Smit over het gevarieerde en heuvelachtige parcours bijna driekwart minuut sneller dan nummer twee Jan Stuursma. Gerben Vermij uit Leens werd op ruim twee minuten derde, net voor nummer vier Gerard Vos uit Appingedam. De winnende tijd van 32,51 van Smit was op zich goed, maar de organisatie had net als eerdere jaren een veel te kort baantje uitgezet. Sommige atleten klokten nog geen 9,5 kilometer. Eigenlijk is het onbegrijpelijk, want met twee keerpunten in het parcours moet het ontzettend makkelijk zijn om de juiste afstand voor elkaar te krijgen.

Onder prachtige omstandigheden deden er 177 hardlopers mee. Bij de vrouwen was Sariena Evertsz zelfs twee minuten sneller dan de nummer twee. Annemarije Souer uit Bedum pakte de derde plaats en Femke Veldman uit Delfzijl werd vierde. Lydia Doornbos bleef nog het dichtste bij Evertsz, met een minuut achterstand, in de klasse 40+.

In het klassement over zes lopen van het Het Huis & Hypotheek Ommelander loopcircuit haalde Remco Oost uit Kantens de meeste punten. Bij de dames was ook het eindklassement voor Sariena Evertsz.

De verdere uitslagen zijn te vinden op: www.uitslagen.nl.