Duurzaamste huis provincie staat in Warffum

WARFFUM - De publieksverkiezing Duurzaamste huis van Groningen 2018 is gewonnen door Wouter Jan van den Berg uit Warffum.

Zijn huis maakt nu kans op de titel: ‘Duurzaamste huis van Nederland 2018’. Acht huiseigenaren in de provincie Groningen deden de afgelopen maand mee met de publieksverkiezing. Hun duurzame woningen gelden stuk voor stuk als inspirerende voorbeelden. Na een spannende strijd koos het publiek Wouter Jan van den Berg als de gelukkige winnaar. Door diverse maatregelen in en rondom zijn woning, verduurzaamde Wouter Jan van den Berg een karakteristiek herenhuis uit 1912. Hierbij voldeed hij tegelijkertijd aan de eisen van het beschermd dorpsgezicht. Een bijzondere prestatie.

Gedeputeerde Nienke Homan brengt nog een bezoek aan de winnaar om hem in het zonnetje te zetten. Naast verdiende felicitaties ontvangt hij dan ook een mooie prijs.

Op 28 oktober 2018 gaat de publieksverkiezing verder. De vijf provinciewinnaars uit Drenthe, Groningen, Noord-Brabant, Overijssel en Fryslân zijn in de race voor de titel: ‘Duurzaamste huis van Nederland 2018’.

Stemmen kan op www.duurzamehuizenroute.nl/verkiezing/publieksverkiezing. De winnaar wordt op vrijdagavond 23 november bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst.