25.000e Bezoeker op Landgoed Verhildersum Leens

LEENS - Op woensdag 24 oktober ontving Landgoed Verhildersum Leens heeft woensdag de 25.000e bezoeker van dit seizoen ontvangen. Het seizoen duurt nog tot en met 28 oktober.

Dankzij de prachtige expositie ‘Kleurendrift, het land van De Ploeg’ wisten meer mensen dan in de afgelopen jaren de weg naar Verhildersum te vinden. Ook het mooie weer, de tentoonstellingen en extra activiteiten die het Landgoed organiseerde speelden een rol.

Rond half twee werd de familie Zijlstra uit Leens opgewacht door directeur Gerrit Alssema, die de gelukkigen verraste met een boeketje, een pak Verhildersum-appelsap en een boek over de geschiedenis van Verhildersum. Ook de kinderen Femm en Lieke werden niet vergeten. Zij ontvingen ieder een vogel-knuffel met geluid. De gasten waren speciaal gekomen voor de kinder-rondleiding door de dienstmeisjes, die in het kader van Oktobermaand Kindermaand en Maand van de geschiedenis werd gegeven. Na afloop van de rondleiding werden alle kinderen verrast met een aardigheidje.

Vooral de Ploeg-expositie trok dit jaar vele belangstellenden naar het landgoed. Het gastenboek staat vol met complimenten en heel veel uitroeptekens. Opmerkingen als: ‘Geweldige collectie. Een genot om deze mooie schilderijen te zien!’ ‘Prachtige compacte collectie Ploeg-schilderijen waarvan vele uit de piek-periode’ en ‘Na de zoveelste keer is het nog steeds prachtig! Er gaat niks boven Groningen!’ zeggen genoeg. Kinderen hebben tot en met zondag gratis toegang. Zij kunnen aan de hand van een tablet proberen het Verhildersum Mysterie op te lossen of een speurtocht door de borg of over het terrein maken. Na 28 oktober gaat het Landgoed dicht voor de winterperiode. Alleen de Streekmarkt, elke derde zaterdag van de maand, gaat in de winterperiode door. Vanaf 30 maart 2019 is het Landgoed weer open voor het publiek.