Korfballers sluiten eerste helft veldseizoen af met winst

WINSUM - De korfballers van DWA/Argo hebben zaterdag hun laatste wedstrijd van het eerste deel van het veldseizoen bij Invicta/Frigro met 10-16 gewonnen.

De ploeg van André Pettinga kan terugkijken op een goed gespeelde pot, met goed verdedigend werk. De binnengesleepte punten waren zeker verdiend.

Na de zaalcompetitie, die binnenkort van start gaat, zal DWA/Argo verder gaan met het restant van de veldcompetitie. De Winsumers en Bedumers gaan zich nu eerst opmaken voor de zaalcompetitie. Vorig jaar is DWA/Argo ondanks een goede competitie gedegradeerd naar de 4e klasse. Dit seizoen zal de ploeg alles op alles zetten om daar zo snel mogelijk weer uit te komen. Gezien de resultaten van afgelopen veldseizoen in de derde klasse moeten er zeker mogelijkheden zijn om dat te bewerkstelligen, maar de ploeg treft in de zaal onder andere ook weer DTS en Spannum, beiden ook tegenstander op het veld. De zaalcompetitie zal op 24 november van start gaan met een uitwedstrijd tegen Deinum.

Scores DWA/Argo: Sam Pestoor (3x), Lisanne Pettinga (2x), Natasja Schuuring (2x), Nick Brandsma (2x), Lisette Hamminga (2x), Karen Oostmeijer (2x), Tom van der Laan (1x), Benjamin Pestoor (1x), Jesse Reker (1x).

Uitslagen:

Spannum 6-11

DTL - NQL 11- 2

Invicta/Frigro - DWA/Argo 10-16

SIM - Harkema 9-20

Stand:

Harkema 8-14

DWA/Argo 8-12

DTL 8-12

Spannum 8- 8

DTS 8- 7

Invicta/Frigro 8- 6

NQL 8- 4

SIM 8- 1