Symposium over dementie in Bedum

BEDUM - In het Trefcentrum in Bedum wordt donderdag 8 november van 18.30 tot 22.00 uur het symposium ‘Samen op weg naar een Dementievriendelijk Hogeland’ gehouden.

We komen vaker mensen met dementie tegen doordat het aantal mensen met dementie toeneemt en ze langer in hun eigen huis blijven wonen. Mensen die met dementie in aanraking komen hebben vragen. Het is belangrijk dat er voldoende informatie over dementie beschikbaar is.

De BWME gemeenten, Mensenwerk Hogeland, Netwerk Dementie Groningen en Alzheimer Nederland afdeling Groningen organiseren daarom dit symposium.

Ze willen de kennis over dementie verspreiden en ontmoetingen organiseren tussen de gemeente, zorg -en welzijnsorganisaties, winkeliers, mantelzorgers en mensen met dementie. Op deze manier willen ze bereiken dat mensen met dementie herkend en begrepen worden. Het uitgangspunt is dat zij langer en veiliger in hunvertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.

Het symposium bestaat uit een informatiemarkt, een film en een forum.

In de film Mijn Hoofd In Jouw Handen (19.30 uur) worden vier hoofdpersonen met dementie gevolgd in hun eigen omgeving met hun naasten. Hoe ga je met elkaar om? Blijf je zo lang mogelijk samen de dingen doen die je allebei leuk vindt? Of trek je je terug en laat je de zorg over aan professionals? Het is lastig om daarover na te denken. Dat vinden de mensen in Mijn Hoofd In Jouw Handen ook. Zij merken elke dag dat hun partner, vader, moeder of vriend(in) met dementie hun liefde hard nodig heeft. En andersom natuurlijk ook. Toch verandert de relatie. De vraag is dan: wat blijft er over van onze liefde of vriendschap?