Winkhem verliest enerverend duel in Scheemda

WINSUM - Voor de volleybal liefhebbers in Scheemda was het zaterdag geen saaie avond. Ze zagen een duel met prachtig gescoorde punten en enig tumult. Een wedstrijd als deze verdiende het om zo lang mogelijk gerekt te worden. Dat gebeurde ook, Set uppers – Winkhem eindigde in 3-2.

De Winsumer mannen wisten dat ze in Scheemda een ingespeeld en taai ploegje gingen treffen. Winkhem daarentegen is dan wel de promovendus, maar hoeft qua kwaliteit niet onder te doen voor de meeste ploegen in de promotieklasse A. In de eerste sets liepen beide ploegen samen op. De eerste set was Winkhem dat het grootste deel op voorsprong stond, maar toch de set nipt weg gaf.

In de tweede set was het net zo, maar viel de set toch naar Winkhem toe. (25-23 en 24-26)

Hoewel er nog een gele en rode kaart aan te pas moesten komen om commentaar van de thuisploeg tot stilte te manen, was het verder een leuke pot volleybal om naar te kijken. In het vervolg van de wedstrijd ging het weer gelijk op. Er waren nog wel twee incidenten. Zo moest de scheidsrechter halverwege de derde set de bok nog afkomen voor een fluitwissel, nadat de hoofdfluit het begeven had. Verder viel Jaap Bouwman nog uit met een kuitblessure.

Set drie werd mede door dit tumult weggegeven door Winkhem, dat er halverwege de set toch goed voor stond. (25-21) In set vier kwamen de Set uppers in de gelegenheid om de klus af te maken. De gastheren konden blijkbaar niet met deze situatie omgaan want er leek wel een kuub zand in de Scheemder motor gegooid te zijn. De puntenproductie stokte totaal. Martin Bijsma deed een behoorlijke duit in het zakje door een imponerende serveserie te maken met meerdere aces. Zo liep Winkhem zeer eenvoudig uit naar een snelle setwinst (10-25)

In de beslissende vijfde set ging het een tijd gelijk op voordat de mannen uit Scheemda halverwege het voortouw namen en ook niet meer uit handen gaven (15-10).

Donderdag spelen Winkhem heren 1 en 2 een derby tegen en in Bedum. De wedstrijden starten om 21:00 uur.