Speelgoedinzamelingsactie voor minima Het Hogeland

NOORD-GRONINGEN - Sinds een aantal jaren wordt er in de maanden vóór 5 december hard gewerkt om de kinderen van de minima-gezinnen van de BWME-gemeenten ook een leuk sinterklaasfeest te geven.

De aanloop naar dit vrolijke kinderfeest is voor de ouder(s) van deze gezinnen vaak niet makkelijk. De zorg of, en hoe, zij er voor hun kinderen ook een heerlijk avondje van kunnen maken, houdt ze enorm bezig. Vanuit die betrokkenheid is de groep ‘Sinterklaas Inzamelingsactie voor de Minima’ ontstaan.

Eind november wordt goed en schoon speelgoed ingezameld via onder andere de basisscholen in Bedum, Winsum, De Marne en Eemsmond. Ook de gemeenten, de Rotary en andere sponsors dragen een steentje bij.

Diverse supermarkten in de gemeenten hebben toegezegd dat zij als inzamelpunt voor het speelgoed willen dienen. Dit zijn: Plusmarkt en Jumbo in Bedum; Albert Heijn in Winsum; Jumbo in Leens; Albert Heijn in Uithuizen

Heeft u goed en schoon speelgoed over voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar? In de week van maandag 19 november tot en met zaterdag 24 november kunt u het speelgoed inleveren bij de genoemde supermarkten. De inzamelbakken zijn herkenbaar aan een affiche van deze actie.

Bij De Voedselbank Het Hogeland, Maxima en via De Arme Kant van Bedum en Winsum zijn flyers verkrijgbaar voor de ouders om op vrijdag 31 november, van 10.00 tot 18.00 uur, speelgoed uit te zoeken in Zalencentrum Concordia, De Wier 1 in Baflo.