Steunpunt Mantelzorg Hogeland te gast in Dorpshuiskamer Zuidwolde

ZUIDWOLDE - Marga van Reemst en Monica Blom van Steunpunt Mantelzorg Hogeland zijn op vrijdag 16 november te gast in de Dorpshuiskamer in Zuidwolde, een initiatief van VoorElkaar Burenhulp. Van Reemst en Blom zullen informatie geven over hun dagelijkse praktijk bij het ondersteunen van mantelzorgers.

Mensen die langdurig of intensief voor hun ouders, partner, familielid, vriend of buur zorgen noemt men mantelzorgers. Deze hulp geven overkomt je en het voelt vaak vanzelfsprekend. Je doet het gewoon. Maar de zorg voor een naaste kan ook (te) zwaar zijn, waardoor de mantelzorger overbelast raakt. Eén op de tien mantelzorgers wordt overspannen of zelf ziek.

Het steunpunt biedt gratis informatie en advies, begeleiding en emotionele steun. Men denkt mee over mogelijke oplossingen om de mantelzorg te verlichten. Dat kan ook respijtzorg zijn, waardoor de mantelzorger even vrij is en de zorg tijdelijk overgenomen wordt.

Aanvang: 15:30 uur. Locatie: De Kern. Zaal open om 15.00 uur.

Marktplaats

VoorElkaar, Burenhulp Zuidwolde is er natuurlijk ook om mantelzorgers te ondersteunen. Een telefoontje of een mailtje met een hulpvraag wordt meestal snel gekoppeld aan een dorpsgenoot, die zich heeft opgegeven om hulp te bieden. VoorElkaar is de marktplaats voor hulpvragen en hulpaanbod in Zuidwolde. Het is een eigentijdse vorm om burenhulp te stimuleren. Dat het werkt blijkt wel uit de opgeloste hulpvragen. Een van de laatste vragen kwam van de werkgroep Groen, die iemand zocht met ervaring in het wetten van zeisen. Een professionele metaalbewerker was in een mum van tijd gevonden en woonde ook nog eens vlakbij.

VoorElkaar, Burenhulp Zuidwolde: 06-81957647. E-mail: VoorElkaar@pbzuidwolde.nl