Streekmarkt op Landgoed Verhildersum Leens

LEENS - Er wordt weer een heerlijke eerlijke streekproductenmarkt gehouden op Landgoed Verhildersum te Leens, en wel op zaterdag 17 november. De markt wordt in de winterperiode binnen gehouden, dus het weer kan geen spelbreker zijn.

Naast de vaste standhouders zijn deze keer ook Ria Loohuizen met paddenstoelen en Trienke Woldringh met wol en vachten van haar Gotlandschapen en aanwezig. En… Sinterklaas komt deze dag weer aan in Nederland…wie weet brengt hij of een van zijn pieten wel een bezoek aan de Streekmarkt.

Nu de herfst aarzelend is aangebroken wordt het weer tijd om warmte en gezelligheid binnen op te zoeken. En dat doe je onder andere natuurlijk met (h)eerlijk eten. En wat hoort meer bij de herfst dan paddenstoelen. En wie kan daar beter over vertellen dan ‘wildplukster’ en schrijfster van diverse boeken, Ria Loohuizen. Dit is uw kans om meer te weten te komen over de diverse eetbare paddenstoelen en ander moois uit de natuur.

Maar warmte kan ook komen van een gebreide trui of sjaal of van een warm vachtje. Daarvoor kunt u deze Streekmarkt terecht bij ‘Lamsvacht uit het Hoge Noorden’. Trienke Woldringh kan u adviseren en alles vertellen over de wol en vachten van haar Gotlandschapen.

Uiteraard vindt u op de markt ook onze vaste standhouders met heerlijk ambachtelijk brood, (h)eerlijke chocola, lekkere geitenkaas, worst, jam, chutneys, honing, eieren, boerenkazen, groente, fruit, pompoenen: te veel om op te noemen. Ook in de wintermaanden heeft het Groninger platteland genoeg smakelijks te bieden.

Tijdens deze markt zijn uiteraard ook bollen van de Verhildersum-tulp te koop. U kunt ze nog planten tot de kerst, dus gauw doen, hoe eerder hoe beter en het aankomende voorjaar genieten van ‘Verhildersum’ in uw eigen tuin. En voor een (sinterklaas)cadeautje kunt u terecht bij de kraam van Verhildersum op de Streekmarkt. De gedreven standhouders vertellen graag over hun producten en laten u proeven van alle heerlijkheden.

Het is niet alleen een koopmarkt, maar ook een proef, ontdek en geniet markt, waar je nog even blijft zitten om te genieten van de gezelligheid met een kopje koffie en iets lekkers of een kop huisgemaakte soep met een heerlijk broodje. Tijd: tussen 10.00 uur en 16.00 uur.