Winkhem pakt winst in derby

BEDUM - DIO/Bedum is een grote volleybal vereniging en daarom was het een drukke doordeweekse thuisspeeldag voor de Bedumers. Meestal geeft dat een thuis voordeel, maar doordat meerdere spelers van Winkhem ook een Bedum verleden hebben, voelde dit voor beide teams als een thuiswedstrijd. De derby werd niet een stevig gevecht om de punten, Winkhem won simpel met 3-1.

De mannen van coach Miedema begonnen gretig aan de wedstrijd. De intrinsieke motivatie was hoog, wat ook kenmerkend is voor een derby. Winkhem zette meteen aan en was heer en meester aan het net. Doordat er recent veel trainingstijd gestoken was in de opbouw, waren er al duidelijk verbeteringen te zien in het spel van Winkhem ten opzichte van eerdere wedstrijden.

Het spel kwam daarmee nog meer op een promotieklasse waardig niveau. Winkhem wist daardoor Bedum onder druk te zetten en al gauw waren de eerste twee sets, zonder al teveel moeite voor de Winsumers. (16-25, 21-25)

In het tweede deel van de wedstrijd doseerden de Winsumer aanvallers enigszins en kwam Bedum meer toe aan een offensief. Daardoor werd het voor de toeschouwers een spannender wedstrijd. Het was Winkhem die zichzelf tekort deed en profiteerde Bedum goed van enkele twijfel momenten in de wedstrijd. De Bedumers trokken zo de derde, set met de hakken over de sloot naar zich toe. In de vierde en laatste set wist Winkhem weer duidelijk de toon te zetten en liet met het spel zien dat ze de wedstrijd onder controle hadden. (25-23 , 19-25)

Deze overwinning is een mooie opsteker voor het team. In deze vorm is lijfsbehoud in de promotieklasse goed haalbaar. Komende woensdag wordt er opnieuw gespeeld in Winsum. Dan komt Exstudiantes uit Groningen op bezoek. De wedstrijd start om 21:00 uur in de Ripperdahal.