Elisa Oostinga beste schoolschaker Bedum en Ten Boer

TEN BOER - Na 6 ronden stak Elisa Oostinga van de Sint Walfridusschool in Bedum was woensdag verreweg de beste schoolschaker van de gemeenten Bedum en Ten Boer.

In De Huifkar in Ten Boer stak ze er in het individuele klassement ver boven uit. Ze won als enige al haar 6 partijen. In de laatste ronde versloeg ze de grootste concurrent Menko Damwichers van OBS Garmerwolde. Door het verlies konden Danique Dokter van de Fontein en Ewout Rodenboog van de Poort Menko nog voorbij. Zij werden de nummers 2 en 3 in het klassement.

In het scholenklassement was het erg spannend. De afgelopen jaren was vooral de Fontein vaak de sterkste. Dit jaar bleef Walfridus lang in de buurt. Na de voorlaatste ronde was er slechts 1,5 punt verschil en in de laatste ronde werd het gat verkleind tot 1 punt. Door het kleine verschil prolongeerde de Fontein haar titel. Walfridus werd tweede en het tweede team van de Fontein eindigde op de derde plaats.

De Huifkar kon in totaal 42 schakers verwelkomen. OBS Garmerwolde, De Poort, Walfridus, De Fontein, De Regenboog en Groenland stuurden een delegatie. Door de nieuwe roosters op veel scholen in Bedum en Ten Boer konden er maar 6 ronden worden gespeeld.

De organisatie van het toernooi was in handen van schaakvereniging Bedum en de Huifkar.