Dorona Alberti in De Hoogte

WINSUM - Dorona Alberti geeft vrijdag 14 december om 20.30 uur een concert in De Hoogte in Winsum, 20.30 uur

Stel je een klein theater voor van lang, lang geleden. Zo’n theatertje dat achter een deur verstopt ligt en waar je een trap moet afdalen om er te komen. Beetje donker, rokerig, rood pluche en op de bühne een piano, een cello en een dame die gepassioneerd de mooiste Duitse liederen zingt.

Bij de eerste klanken van de piano en de cello en één blik op het podium waan je je direct daar, in die sfeer en tijd. De dame op het podium is Dorona Alberti (zangeres van Gare du Nord) met haar mannen Charly Zastrau en Jonas Pap (onder meer van Kyteman).

Bekende melodieën en liederen - 99 Luftballons (Nena), Verdammt ich lieb’ Dich (Matthias Reim), Unbeschreiblich weiblich (Nina Hagen) trekken aan het publiek voorbij, in een volledig nieuwe, eigen versie van Dorona.

De Volkskrant omschreef haar als een ‘charismatische bom met een dijk van een stem, loepzuivere uithalen en elastische danspassen’. Bas Steemers van Jazz-zine voegt toe: ‘Van iedere song werd een mini-opera gemaakt, een verhaal … muziek van hoog niveau, theater pur sang en ongekend speelplezier. Een absolute aanrader.’

Kaarten reserveren via info@skkw.nl, bij Sporthuis Winsum in Winsum en ’s avonds aan de zaal (zolang de voorraad strekt).