Zuivel Boerderij De Driesprong opent nieuw verkooppunt

NOORDWOLDE - Zuivel Boerderij De Driesprong van Anton en Brenda Boer in Noordwolde, opent zaterdag 15 december de deuren van hun nieuwe verkooppunt.

Tussen 11.00 en 16.00 uur is iedereen van harte welkom om verschillende soorten zuivel te proeven: melk, chocolademelk, yoghurt, verschillende soorten vruchten yoghurts, pudding en nog meer. Daarnaast wordt er rundvlees aangeboden (alle soorten, ook rollades) en vrije uitloop eieren.

Alle zuivel komt van de eigen boerderij en het vlees komt van het vee van Brenda haar ouders. Het gaat om de Blonde d’aquitaine. Een vleesras die bijna het hele jaar in de kudde buiten loopt.

Op deze dag kan men het nieuwe verkooppunt bezoeken en een kijkje nemen achter de schermen om te zien waar de producten worden bereid.

Altijd al in een stal willen kijken? Het melkveehouderijbedrijf is open voor publiek. Men kan een rondleiding krijgen, koeien en kalfjes aaien. Met eigen ogen zien en voelen wat de dieren te eten krijgen. Op een tractor klimmen en andere machines bekijken. Zien waar de koeien gemolken worden en waar de melk bewaard wordt, voordat het naar de fabriek gaat.

De melkkoeien staan in de winter op stal en zomers worden de koeien geweid. In de stal liggen de koeien op waterbedden en zomers krijgen ze verkoeling van de ventilatoren. Er zijn 2 robots op het bedrijf: een robot die ieder uur het voer aanduwt, waardoor de dieren altijd vers voer tot hun beschikking hebben en de ander die elk uur de mest achter de koeien weg schuift.

Op het dak van de stal liggen zonnepanelen, hierdoor is het bedrijf zelfvoorzienend wat stroom betreft. Ook zijn er doorlopend skelters en karren te koop, waar tijdens deze open dag iedereen op mag rijden. Voor de kinderen staan verschillende skelters klaar en is de trampoline en schommels beschikbaar.