Kersthits jazzgrootheden in De Molenberg

DELFZIJL - De voorstelling What a Wonderful Christmas is op woensdag 19 december om 20.15 uur te zien in Theater en congrescentrum de Molenberg in Delfzijl.

Met kersthits van Louis Armstrong, Nat King Cole en Frank Sinatra. Als succesvol jazzmusicus moet je tenminste één keer in je leven een kerstplaat maken. Louis Armstrong, Frank Sinatra, Nat King Cole en Ella Fitzgerald moesten allen geloven aan het genre waarin jazz, blues en gospel samensmelten. Deze ouderwetse feel good muziek inspireerde The Legends, onder leiding van trompettist, zanger/verteller Michael Varekamp en toetsenist Wiboud Burkens om een heus kerstprogramma te maken.

De muzikale voorstelling What a Wonderful Christmas neemt bezoekers mee op een warme reis door Winter Wonderland. Varekamp vertelt dat er in de voorstelling verschillende kanten van kerst aan bod komen. „De feestelijke en uitbundige kant, soms met een knipoog, maar ook een meer serieuze kant en het familiegevoel dat bij kerst hoort.” Speciale gast tijdens deze tournee is de voormalig songfestivaldeelnemer Esther Hart. „Zeg ‘kerst’ en je drukt automatisch op een knopje in iemands hoofd,”vult Hart aan. „Dat is ook het mooie van dit soort dagen. Iedereen beleeft het op zijn eigen manier en heeft zijn of haar eigen speciale herinneringen.”

Het was dan ook niet meer dan logisch dat na de eerdere succesvolle theatertours rond Miles Davis (MILES!), Louis Armstrong (LOUIS!) en Billie Holiday (BILLIE!) er ook een kerstprogramma zou volgen.