‘A Festival of Nine Lessons and Carols’ in Noordwolde

NOORDWOLDE - Voor wie Kerst in traditionele Engelse stijl wil beleven wordt zondag 16 december een Festival of Nine Lessons and Carols gehouden in de kerk van Noordwolde. De viering wordt georganiseerd door de Hervormde gemeente van Noord- en Zuidwolde.

Deze traditionele viering stamt uit de Anglicaanse kerk. In de negen lezingen uit de bijbel (Lessons) – van het scheppingsverhaal tot aan de geboorte van Jezus – wordt in grote lijnen de christelijke heilsgeschiedenis verteld. Deze lezingen worden afgewisseld met bekende kerstliederen, veelal uit de Engelse traditie.(Carols) en andere kerstmuziek.

Dit jaar zal het Vocaal Ensemble Het Hoogeland uit Kantens de Carols zingen. Het ensemble staat onder leiding van dirigent Vincent Hensen-Oosterdijk. Het orgel wordt bespeelt door Dhr. Kees Smith. Hij zal de samenzang begeleiden. Lector is Mevr. Ellen Miske. Aanvang: 16.30 uur.

Aan het eind van de viering wordt een collecte gehouden voor de onkosten en voor de instandhouding van bijzondere vieringen. Na afloop is er de mogelijkheid om onder het genot van een glaasje Glühwein na te praten. Informatie over het Vocaal Ensemble Het Hoogeland: www.vocaalensemblehethoogeland.nl.