Tijdelijke stremming Willemstraat in Delfzijl

De Willemstraat in het centrum van Delfzijl is van maandag 17 januari tot uiterlijk vrijdag 28 januari afgesloten als doorgaande route tussen Spoorstraat / Plein de Vennen en de Waterstraat.

Dit heeft te maken met werkzaamheden aan kabels en leidingen en met sloopwerkzaamheden. Aan beide kanten van de straat zijn werkzaamheden. Daarvoor zijn veiligheidsmaatregelen nodig in de vorm van bouwhekken. Hierdoor blijft er onvoldoende ruimte over om voetgangers en fietsers langs de werkzaamheden te leiden. Voetgangers en fietsers worden daarom omgeleid via de Oranjestraat.

Lidl

De werkzaamheden in de Willemstraat hebben alles te maken met het nieuwbouwcomplex Wonen met een PLUS. In de driehoek tussen de Waterstraat, Willemstraat en Havenstraat verrijst de komende twee jaar een bijzonder nieuwbouwcomplex. Wonen met een PLUS omvat 70 huurappartementen en acht koopappartementen. Met onder meer de Lidl op de begane grond en zorgvoorzieningen in het complex zelf.

Gemeente Eemsdelta, Acantus, Noorderzorg en supermarkt Lidl werken samen aan het project op de kop van het vernieuwde centrum. Rottinghuis is de aannemer en het ontwerp is gemaakt door de Zwarte Hond.

De werkzaamheden verlopen op schema, de verwachting is dat het project in de tweede helft van 2023 klaar is.