Jubileumboek ‘50 jaar Jeugdsoos Eagle’ in Baflo na tien jaar uitgebracht

Het jubileumboek ’50 jaar Jeugdsoos Eagle’ wordt zaterdag 11 december uitgebracht. Het boek ter ere van het 50-jarig bestaan van de jeugdsoos in Baflo neemt de lezer mee in de geschiedenis van de Eagle.

Het boek begint in het jaar 1968, het jaar waarin een groep jongeren een idee krijgen om een jeugdsoos op te richten, en eindigt met de huidige generatie die nu, in 2021, het de jeugdsoos runt.

Het boek zou oorspronkelijk met het 40-jarig bestaan uitgebracht worden door jeugdsoos Eagle, maar mede door de verbouwing die in 2012 werd afgerond en het wisselen van het bestuur is het toen niet gelukt om het boek tot stand te brengen. Er waren toen al wel veel verhalen verzameld, maar die moesten nog zeker tien jaar op de plank blijven liggen. Totdat twee oud-bestuursleden vonden dat het zonde was om dit nog langer op de plank te laten liggen. Er was immers al een hoop tijd en moeite aan besteed, en inmiddels was het 50-jarig bestaan van de jeugdsoos ook al in zicht. En zo werden deze verhalen uit de kast getrokken en aangevuld tot een volwaardig jubileumboek.

Het jubileumboek bestaat uit 208 bladzijden en neemt je mee in de afgelopen 50 jaar van jeugdsoos Eagle. Het boek van 208 pagina’s bevat onder andere interviews met voorzitters en vrijwilligers van de Eagle en een terugblik per jaar. Daarnaast zijn er belangrijke gebeurtenissen uitgelicht en bevat het boek vele foto’s. Het boek kost €25 en is eenvoudig te bestellen via: www.jeugdsooseagle.nl.

Het eerste boek wordt overhandigd aan het huidige bestuur van de jeugdsoos en daarna begint de verkoop voor iedereen die dit boek wil hebben. Vanwege de huidige coronamaatregelen is de jeugdsoos niet in de mogelijkheid om het jubileum en de verschijning van dit boek groots te vieren, maar het boek ophalen is wel mogelijk. Tussen 13:00 en 17:00 is de soos open.