Leopold Wijdeveld wil mensen ontstressen met meditatie op saxofoonklanken

Mensen ontstressen met muziek. Meditatie op saxofoonklanken. Dat is wat saxofonist Leopold Wijdeveld uit Uithuizen wil gaan aanbieden.

„De saxofoon is een instrument met heel erg veel klankkleuren,” legt Wijdeveld uit. „Dus heel geschikt om te gebruiken bij meditatie. Vaak hoor je mensen met klankschalen bezig, die ook verschillende geluiden/frequenties hebben. Ik gebruik echter de saxofoon. In de komende tijd ga ik af en toe een middag organiseren op het Hogeland, waar ik mensen geheel gratis laat kennismaken met deze manier van meditatie. Ik hoef er niks voor te hebben, vind het leuk om te doen. En hoop dat het iemand ook beter laat voelen. Afhankelijk van het aantal geinteresseerde zal ik een passende ruimte zoeken. Er moet wel 1.5 meter afstand gehouden kunnen worden.”

De saxofonist, die lang beroepsmuzikant is geweest, vindt het tijd om zich - vlak voor zijn pensioen - ‘alleen bezig te houden met leuke en nuttige zaken.’ „In deze lastige tijd, waarin steeds minder kan, hoor ik veel stressverhalen om mij heen. Het begint te lang te duren, die corona. En we zijn er nog niet vanaf. Misschien is een positieve energie rondsturen de oplossing.”

„Iedereen weet dat muziek je kan raken. Het roept emoties op. Zowel positief als negatief. Men denkt dat het liedje in zijn geheel ‘die gevoelige snaar’ raakt. Dat is deels ook zo. Maar een ander deel heeft met de tonen en toonfrequenties te maken. Ik was weer bezig aan een come back met diverse bands. Maar alles ligt stil. Geen concerten meer, kroegen sluiten. Daarom heb ik iets opgepakt wat ik vroeger in Amsterdam ook al eens deed: meditatie op saxofoonklanken.”

Meer informatie is te vinden op: www.leopoldwijdeveld.nl.