Expositie De waarde van de Wierden in kerk Klein Wetsinge

Verliefd geworden op het Groninger landschap trekt Bas van Nieuwburg sinds 2016 vanuit Egmond met zijn DAF 400, ingericht als mobiel atelier, over het Hogeland van Groningen.

Dit heeft geresulteerd in een prachtige verzameling kleurrijke werken, waarvan een deel te zien zal zijn tijdens de expositie in de kerk van Klein Wetsinge. Die is tot en met 14 januari te zien.

Bas van Nieuwburg: „Vanuit mijn werk in bouwkundige restauraties van monumenten ben ik geïnspireerd geraakt door de vele mooie, oorspronkelijke plekken die ik bezocht. Groningen kent een oer-landschap dat ooit door de eeuwen heen, in overwinning op de zee, door mensenhanden uit aarde, zee en klei gevormd is. Met mijn mobiel atelier reis ik door dat landschap op zoek naar verhalen en beelden over een leven waaraan oude monumenten, wierden, dijken en waterwegen nog uitdrukking geven.”

Het wierdenlandschap, het Reitdiep met zijn dijken, de hoge luchten, de rust en de ruimte, in verschillende seizoenen en onder verschillende weersomstandigheden legt Bas van Nieuwburg de schoonheid van het Groninger landschap vast.