Opnieuw digitaal samenzijn met Wereldlichtjesdag Noord-Groningen

Jaarlijks, op elke tweede zondag in december, wordt ‘Wereldlichtjesdag’ gehouden. Op deze dag, om 19.00 uur ‘s avonds, steken mensen over de hele aarde kaarsjes aan ter nagedachtenis aan, op welke wijze dan ook, overleden kinderen. Wereldlichtjesdag Noord-Groningen houdt zondag 12 december weer een livestream om steun en troost te bieden.

Iris Kremer-Uilenberg, medeorganisator: „Sinds 2014 kunnen ouders, broers, zussen en grootouders in Noord-Groningen samen komen om een kaarsje te branden. We vinden het belangrijk dat iedereen die dat wil, op zijn of haar manier mee kan doen en dat niemand buiten moet blijven staan. Daarom hebben we ook voor deze achtste editie besloten een online herdenking aan te bieden.”

Dit jaar wordt er stilgestaan bij het verdriet van grootouders. Zij verliezen niet alleen hun kleinkind, maar zien ook de pijn en verdriet bij hun eigen kind. Henk Bakker zal zijn verhaal vertellen als ouder en grootouder. Net als vorig jaar is het mogelijk om een hartje aan te vragen bij de organisatoren. Op het hartje kan de naam, gedachte of gevoelens worden geschreven. Het hartje wordt opgehangen in de hartenboom die midden in de kerk komt te staan. Als herinnering kan er van het hartje een foto worden gemaakt die wordt gemaild naar iedereen die dat wenst.

Hilda Oostenbrink zal weer kort spreken terwijl de presentatie opnieuw in handen is van Signy Blokhuis. Muziek wordt verzorgd door Corneel Kremer en Job Tielrooy is bereid gevonden om viool te spelen.

Net als voorgaande jaren worden om 19.00 uur de kaarsjes aangestoken. Het programma zal om ongeveer 18.35 uur beginnen en is te volgen via de facebookpagina van Wereldlichtjesdag Noord-Groningen en de facebookpagina en website van Uitvaartzorg van Stad tot Wad.

Als u de naam van uw overleden kind(je) wilt laten horen, een kaarsje aan wilt laten steken of een hartje in de hartenboom wilt laten hangen, kunt u dit doorgeven via onderstaande e-mailadressen: michielenhilda@hotmail.com of info@uitvaartzorgvanstadtotwad.nl.