‘Gevangen in een koffer’, psychologische thriller van Roeli Bouwmeester-Wijngaard

In aanwezigheid van familie en wat vrienden heeft Roeli Bouwmeester-Wijngaard vrijdag het eerste exemplaar van haar derde boek met de titel ‘Gevangen in een koffer’ gepresenteerd met haar twee vriendinnen Marianne van der Werf en Reina Willemsen.

De auteur kent haar vriendinnen al meer dan vijfenveertig jaar en zij hebben het hele schrijfproces van dit boek hoofdstuk voor hoofdstuk gevolgd en hier en daar van wat nuttige aanwijzingen voorzien. „Ik ben ze dankbaar voor hun jarenlange vriendschap, waarin we lief en leed hebben gedeeld. Ik vind dat heel bijzonder en dierbaar. Daarom heb ik gedacht om met hen de onthulling te doen. Zij kenden de inhoud natuurlijk, maar de cover heb ik voor hen geheimgehouden. Bij ons gaat het altijd om de inhoud. Zo is ook onze vriendschap intiem, maar wel getekend door de vormgeving. Dat is de complete uitgave.”

Deze keer is het niet zoals de vorige exemplaren een non-fictie boek, maar een verzonnen verhaal rond een actueel thema. Het boek gaat over een jonge vrouw, Yo-Anneke, die haar leven lang iemand anders is dan haar altijd is voorgehouden. Ze groeit samen met een twintigtal andere kinderen op in de beschermde omgeving van het tehuis Philadelphia. Jarenlang blijkt dat echter een dekmantel te zijn voor criminele praktijken. In de zoektocht naar haar afkomst doet ze een afschuwwekkende ontdekking. Onbedoeld kraakt zij de code van meer dan veertig jaar lang geheimgehouden rapporten. Een beangstigend scenario maakt haar leven tot een nachtmerrie. In Frankrijk ontvouwt zich haar verleden en haar toekomst.

De 72-jarige schrijfster ziet zichzelf als een doorsnee burger, die schrijven tot haar hobby heeft gemaakt. Ze ziet haar talent als gegeven van God en maakt dankbaar gebruik van de mogelijkheden, die haar geschonken zijn om ook dit boek te maken tot wat het is: een psychologische thriller, waarin de menselijke touch niet ontbreekt. De uitgever kwalificeert haar verhaal als realistisch door de schrijfstijl en spannend tot de laatst bladzijde. ‘De mix van wat Frans en Italiaans in de gesproken zinnen draagt bij aan het realistisch beeld. Het gebruik van flashbacks en de mysterieuze koffer dragen bij aan de spanning, die Bouwmeester op de juiste momenten weet op te voeren en af te remmen. Hiermee komen niet alleen Yo-Anneke en het verhaal in een stroomversnelling terecht, ook de lezer wordt hierin meegesleurd.’

Het boek is inmiddels bij de boekhandel te bestellen, maar ook bij de uitgever Boekscout. Het ISBN-nummer is: 978-94-643-1897-5