Jetta Post brengt met 'Deur weer en wind mien stad' een ode aan Delfzijl

Jetta Post bezingt in haar eerste single de schoonheid van Delfzijl. Post, die de tekst en muziek zelf schreef, zocht voor de uitvoering van haar lofzang de samenwerking op met de Magallan Singers.

Post schreef het lied om Delfzijl een positieve impuls te geven. „Als razende reporter voor Thuis in Delfzijl ben ik betrokken bij de versterkingsoperatie. Duizend huishoudens verhuizen van hun oude huis in Noord naar een nieuwe energiezuinige, bevingsbestendige woning elders in Delfzijl. Met al die nieuwe huizen én met het prachtige stadsstrand wordt Delfzijl steeds mooier. Daarom heb ik de schoonheid van de havenstad beschreven in een liedje. Ik heb vervolgens de Magallan Singers gevraagd om mee te zingen. Dat koor is onlosmakelijk verbonden met Delfzijl. Zonder hen was het niet half zo mooi geworden.”

In het lied bezingt Post vele mooie plekken in Delfzijl die in de videoclip prachtig in beeld zijn gebracht door Michel Wijninga. Het vrolijke uptempo nummer met een pakkend refrein ligt lekker in het gehoor en blijft hangen. „Het is eigenlijk een soort promotiefilm voor Delfzijl geworden,” grapt Post. „Maar het liedje gaat toch echt over mijn gevoel voor Delfzijl. Delfzijl zit in mijn hart. Ook al waait het er altijd, het is een plek om van te houden.”

Post nam het nummer op bij Flex Records in Groningen. De videoclip is opgenomen rondom het stadsstrand, de nieuwe brug en de haven van Delfzijl en kwam mede tot stand door thuisindelfzijl.nl. De clip staat op YouTube.

Post schrijft en componeert Groningse liedjes. Voorheen maakte zij samen met Marchien Timmer en Janny Maat deel uit van De Poedies. Dit damestrio zong vorig jaar mee in het zomerse ‘Poedie Poedie Poedie’ van Fries Wolma. Inmiddels treedt Post solo op. Haar repertoire is 100% Gronings: “Schiere luusterlaidjes en vroleke songs over t leven, de laifde en aal doar tuzzen in”, lacht Jetta. “Ik heb ook een paar klassiekers ‘Omtoald’, zoals we dat op zijn Gronings zo mooi zeggen.”

Countryklassieker Jolien werd Rolien en Danny Vera’s Rollercoaster werd Daanzen in de regen.