Achttiende editie Meziek mit Bus

De achttiende editie van het muziekfestival Meziek mit Bus wordt zondag 31 oktober gehouden.

Dat gebeurt op drie locaties: in Ruischerbrug, Zuidwolde en Thesinge, met drie bands en een stel ouderwetse bussen die de bezoekers van de ene naar de andere locatie brengen.

In Café Moeke Vaatstra in Zuidwolde treedt Richville op: de band van Richard van Bergen en J.J. Goosens, twee roots-veteranen die eerder al met Rootbag en Sunset Travelers op Meziek mit Bus stonden. Dit duo speelt een aanstekelijke mix van trance-achtige Delta Blues en funky New Orleans’iaanse ritmes, uit de tijd dat de blues overging van akoestisch naar elektrisch.

In het dorpshuis Ruischerbrug speelt Sean Webster met z’n band. Bluesrocker en soulman Webster is een graag geziene gast op de nationale en internationale podia. Hij heeft een reputatie opgebouwd als melodieus gitarist met een fluwelen stem en fijn gevoel voor expressieve melodieën.

In Trefpunt Thesinge geeft Mercy John acte de présence. Americana van de bovenste plank, getuige de vele lovende kritieken die hem ten deel vielen. ‘Zijn akoestische spel, die gierende gitaren, dat altijd strakke tempo, die grootse dynamiek, die warme stem, die meehuilende lapsteel en als schouder dienstdoende Hammond, die oprechtheid in zijn woorden vol zelfkritiek - het is om te janken zo mooi.’, schreef Oor.

De kaarten

Info over de kaartverkoop, de bands, de aanvangstijden, het busschema (met bijbehorende opstapplaatsen voor de bustour) en informatie over de geldende coronaregels op: meziekmitbus.com.