Feestelijke start bouw Kindcentrum Noord

De bouw van het nieuwe Kindcentrum Noord aan de Waddenweg in Delfzijl is dinsdag feestelij van start gegaaan. Op het bouwterrein hebben leerlingen van Kindcentrum Noord en een peuter van kinderopvang Kids2b zes tijdscapsules overhandigd aan wethouder Jan Menninga.

De leerlingen en kinderen van de kinderopvang hebben in de afgelopen weken van alles in de tijdscapsule gestopt, zoals handafdrukken met hun naam erbij. De tijdscapsules worden tijdens de bouw verwerkt in de fundering van het nieuwe kindcentrum.

Wethouder Jan Menninga is verheugd over het begin van de bouw van het nieuwe kindcentrum, tegenover de huidige school. „Er gebeurt veel in Delfzijl Noord door de versterkingsopgave. De kinderen moeten een aardbevingsbestendige school hebben. Met de bouw van het nieuwe kindcentrum zijn we dit aan het realiseren. Als het kindcentrum af is dan kunnen de ze naar een school die klaar is voor de toekomst.”

Sporthal blijft behouden

Het nieuwe gebouw is voor het onderwijs en de kinderopvang (Kindcentrum Noord) die in de huidige Brede School Noord zitten. Het is de bedoeling dat na oplevering van het nieuwe kindcentrum een deel van het multifunctionele gebouw Brede School Noord wordt afgebroken. Hier worden nog nadere afspraken over gemaakt met de gebruikers van dit deel van het gebouw. Het deel van het gebouw met daarin onder andere de sporthal blijft behouden en wordt versterkt door Nationaal Coördinator Groningen.