Lasagne di Calceranica winnaar kookwedstrijd Colourful het Hogeland

Het gerecht Lasagne di Calceranica van Karin Boon is de grote winnaaar geworden van de finale van de kookwedstrijd van Colourful het Hogeland.

Op het Hogeland college in Uithuizen stonden zaterdag dertien finalisten van de receptenwedstrijd achter de fornuizen te koken , bakken en braden. Er werd zelfs gebarbecued op het plein.

Het rook ‘werelds’ in de keuken en tot ver daarbuiten. ‘Een colourful kookpunt’, aldus de organisatie. Er werden gerechten gemaakt uit Indonesië, Azerbeidzjan, Jamaica, Spanje, Italië en Nederland. Het zag er allemaal heerlijk uit. De internationale jury had er een zware taak aan om de winnaars te kiezen.

De prijzen gingen uiteindelijk naar:

Karin Boon met haar Lasagne di Calceranica: eerste prijs;

Marcella Kokyova met haar Spaanse vogel met zoete aardappelpuree: tweede prijs;

Tineke Haaijer met haar maisbloemkoolsoep: derde prijs

De havermout appelkoek van Ronald Schmidt kreeg een eervolle vermelding van de jury.

Alle prijswinnaars kregen een prachtig kookboekje aangeboden, waarin alle recepten van de finalisten zijn opgenomen.