Demonstraties op veiligheidsdag bij Univé Appingedam

Wat moet je doen bij vlam in de pan? En hoe maak jij van jouw huis een veilig thuis? Wil jij alles weten over plezierig en veilig wonen? Deze vragen komen woensdag 29 september langs bij het kantoor van Univé (Farmsumerweg 4-6) in Appingedam.

Daar wordt Demo in de Buurt gehouden, een initiatief van Univé Noord-Nederland en de Veiligheidsregio Groningen. Voor jong en oud is er van alles te ontdekken, te leren en te doen. Zo komt de brandweer langs voor verschillende demonstraties, is er een veiligheidsmarkt met bedrijven en wordt er een speciale rookmelderactie gehouden.

Op de veiligheidsmarkt staat plezierig en veilig wonen centraal. Bezoekers kunnen er onder meer leren hoe een AED werkt, wat je kunt doen tegen inbraak en hoe je energiezuinig kunt wonen met behulp van infraroodverwarming. Daarnaast zijn er meerdere (oude) brandweervoertuigen te bekijken.

De rookmelder is de hoofdrolspeler tijdens de Demo in de Buurt. Op 1 juli 2022 moet namelijk in elk huis in Nederland op iedere verdieping een rookmelder hangen. Belangrijk, want als je slaapt is je reukorgaan uitgeschakeld. De meeste slachtoffers van een brand komen dan ook om door het inademen van rook en niet door de brand zelf. Daarom hangen medewerkers van Univé Noord-Nederland tijdens de Demo in de Buurt gratis rookmelders op bij een groep oudere leden in Appingedam. Andere leden en bezoekers kunnen op de veiligheidsmarkt tegen een hoge korting rookmelders aanschaffen.