Bouwers 380 kV-hoogspanningsverbinding nodigen de buurt uit in Stedum

Hoogspanningsnetbeheerder TenneT en haar aannemers nodig zaterdag 25 september, tijdens de landelijke burendag, iedereen in de buurt van de nieuwbouw van de 380 kV-hoogspanningsverbinding tussen Eemshaven en Vierverlaten uit voor een bezoek aan de projectlocatie aan Delleweg 11a in Stedum.

In de schuur en tuin geven TenneT, Strukton Mobilis, BAM Infra en Spie een kijkje achter de schermen van de aanleg. Bezoekers kunnen een fietstocht of een wandeling maken langs een of meer van de bouwlocaties, om met eigen ogen de grote staalconstructies en ankerkooien te zien. Bijzonder is een reis achter het stopcontact met de VR-bril door een hoogspanningslijn van TenneT.

In de tuin staan diverse machines opgesteld die gebruikt worden bij de aanleg. Projectmedewerkers lopen rond voor toelichting. Ook aan de allerkleinsten is gedacht. Zo is er een springkussen en een hele grote zandbak in de schuur. Limonade, koffie, thee en snacks staan klaar.

Eemshaven-Vierverlaten 380 kV

TenneT bouwt een stroomsnelweg tussen Eemshaven en Vierverlaten (380.000 Volt). Na ingebruikname vervangt de verbinding de bestaande (220 kV) verbinding. De nieuwe verbinding maakt fors meer elektriciteitstransport mogelijk vanaf energieknooppunt Eemshaven naar Groningen en de rest van (Noord) Nederland. De bouw van de verbinding, en de uitbreiding van het hoogspanningsstation Vierverlaten (bij Westpoort Groningen) is halverwege. In 2023 is deze klaar.

Meer informatie op: www.eemshaven-vierverlaten380kv.nl.