Harmen Stam zwemt 18 kilometer voor Villa Joep. Opbrengst: 6500 euro

Harmen Stam van de Loopgroep Bedum heeft zaterdag een 18 kilometer lange zwemtocht door het Damsterdiep voltooid. Hij deed dat voor Villa Joep. De opbrengst is ruim 6500 euro.

De start was op 7.00 uur in Appingedam en hij zwom naar de Jan Bronssluis in Groningen, waar hij rond 14.45 uur arriveerde. Na afloop had Stam aan éénwoord genoeg: wauw!.

Villa Joep ishet fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. „Helaas is onze familie hiermee ook geconfronteerd. Vijf jaar geleden werd bij mijn neefje Daan op eenjarige leeftijd neuroblastoom kinderkanker ontdekt. Om dit vanaf de zijlijn te aanschouwen heeft zo zijn sporen achter gelaten, zo’n klein mannetje die de strijd van zijn leven moet vechten. Het is zo oneerlijk. Na twee jaar in spanning te hebben geleefd heeft hij gelukkig de strijd overwonnen.”

Om genezing van neuroblastoom dichterbij te brengen, is er veel en goed onderzoek nodig.

Er gingen maandenlange zware trainingen aan deze tocht vooraf. Bij de trainingen en de tocht zelf werd hij begeleid door zijn zus Lieke, familie en vrienden, met behulp van een kano. Er stonden vele toeschouwers langs de kant.

Stam was uiterst bescheiden in zijn opzet: zijn doel was om € 1800 euro binnen te halen. Inmiddels staat de teller al op ruim €6500. Doneren kan nog altijd zijn de donatiepagina. Zie daarvoor: https://www.facebook.com/harmen.stam.