De Ganzenfanfare weer naar de jaarmarkt in Uithuizen

De grote jaarmarkt met straattheater van de Handelsvereniging Uithuizen gaat zaterdag 18 september door. Vanaf 10.00 uur zijn ruim honderdmarktkramen te bezoeken en vanaf 13.00 uur treden diverse straatartiesten op.

Op veler verzoek is de Ganzenfanfare dit jaar weer present. Vijf jaar geleden was de Ganzenfanfare de grote trekpleister in Uithuizen. Deze bijzondere combinatie van mens, muziek en gans brengt groot en klein in verrukking wanneer ze als een echte fanfare achter de tambour-maître aan voorbij marcheren.

De bekende straattheaterspecialist Jarno di Parno uit Doetinchem komt met de act Magie de Paris naar Uithuizen. Daarbij maakt hij gebruik van een zes meter hoge Eiffeltoren als decor.

De Bananaramama zingt en speelt Zuid-Amerikaanse melodieën, maar ook Nederlandstalig en kinderliedjes in swingende stijl. Ze verschijnt in een zomerse outfit compleet met bananenboom. Voor de kleinste toehoorders heeft ze versgeplukte banaantjes om uit te delen…

Bezoekers kunnen ook Time-Traveler tegenkomen, een mobiele luchtballon van 4,5 meter hoog die voor allerlei verrassingen kan zorgen. Er is plaats voor één passagier.

Theatergroep Opnieuw uit Uithuizen komt met de nieuwe en verrassende voorstelling de Bertoli’s, op de kop van de haven op de Blink. De komische jongleur de Dutchjuggler komt met zijn programma De Uitdaging. Hij laat zich letterlijk uitdagen door het publiek om steeds sneller, hoger en met meer attributen van het publiek te jongleren.

Op het Kerkplein is een kermis coronaproof ingericht.