Kunstwerken Kunstvloed verfraaien landschap rond Sauwerd

Vijf buitenkunstwerken langs het Sauwerder ommetje trekken flink de aandacht. Ze horen bij Kunstvloed 2021 dat deze week verder veel muziek en theater te bieden heeft.

De kunstwerken van Gjalt Blaauw, Joyce Zwerver, Kiki Kruisdijk, Sjimmie Veenhuis en Merijn Vrij kunnen per fiets of wandelend worden bekeken. Ale vijf voegen ze iets toe aan het landschap waardoor het wordt versterkt.

De buitenbeelden van Gjalt Blaauw zijn een begrip, in de stad Groningen staan er zelfs meer dan tien. Gjalt plaatst een nieuw werk van cortenstaal in het landschap. Joyce Zwerver maakt een uitkijkpunt aan de voet van het Reitdiep. Het kunstwerk dat Kiki Kruisdijk heeft ontwikkeld is een intiem maar opvallend landmark dat bestaat uit een geheel van ongeveer vijf felgekleurde stenen. Sjimmie Veenhuis maakt een kunstwerk gebaseerd op verkeersborden uit de scheepvaart. Het werk van Merijn Vrij is een ‘Object trouvé’. De locatie wordt niet vrijgegeven. „Mijn werk is een toevallige ontmoeting met kunst in het landschap, met de focus op kijken en ervaren.” aldus Vrij.

Tijdens iedere editie van Kunstvloed wordt er één kunstwerk gekozen dat een vast plekje krijgt op het Sauwerder Ommetje, tot in totaal vijf kunstwerken deze wandelroute verbinden. In september 2019 is het eerste kunstwerk: Mij Dorst van Gert Sennema permanent in Groot Wetsinge geplaatst.

Meer informatie over het programma tot en met 19 september: www.kunstvloed.nl.