Jongerenadviesraad Groningen zoekt jongeren met interesse in politiek

De Jongerenadviesraad (JAR) Groningen is op zoek naar jongeren tussen de 15 en 24 jaar die geïnteresseerd zijn in politiek en maatschappij. De JAR is een groep jongeren die meedenkt en adviseert over het beleid van de provincie Groningen.

Ze vertellen op middelbare scholen wat de provincie Groningen doet en geven geregeld hun mening in Provinciale Staten. Eens per jaar reiken ze de Klare Taalbokaal uit voor het Statenlid dat het meest helder zijn of haar standpunt naar voren brengt.

 

Geluid van jongeren

De Jongerenadviesraad is er om jongeren uit de provincie Groningen meer bij het provinciale bestuur te betrekken en tegelijkertijd Groningse jongeren te vertegenwoordigen bij provinciale onderwerpen. De provincie vindt het belangrijk om het geluid van jongeren te horen. Keuzes die vandaag worden gemaakt zijn relevant voor hun toekomst.

 

Meedenken over beleid

Een klein team van jongeren houdt zich bezig met onderwerpen zoals openbaar vervoer, wonen, klimaat, jongerenparticipatie en verkeer en vervoer. Dit doen ze door hun mening te geven en mee te denken over het beleid. De adviesraad biedt jongeren ook de mogelijkheid om een netwerk op te bouwen en nieuwe vaardigheden te leren.

 

Aanmelden

Jongeren die geïnteresseerd zijn, kunnen hun CV met een korte motivatie sturen naar jongerenadviesraad@provinciegroningen.nl

 

-------------------------------------------------

Voor meer informatie over de provincie Groningen ga naar www.provinciegroningen.nl

Alle bekendmakingen zijn ook te lezen op via www.officielebekendmakingen.nl