Gedeputeerde huldigt karateka's Dojo Katsu voor behalen eerste Dan

Gedeputeerde Fleur Gräper – van Koolwijk heeft woensdagavond twee karateka’s van Dojo Katsu in Winsum gehuldigd. Lotte van der Schoor en Emil Klein hebben hun zwarte band (eerste Dan) Kyokushin Karate behaald in Hongarije.

In het Olympisch complex bij Tata Hongarije heeft Dojo Katsu met 11 leden deelgenomen aan een Internationaal karatekamp.De eigen shihan Lammert Meinema had daar de leiding. Een internationale examencommissie heeft het examen van Lotte en Emil beoordeeld. De voorbereiding van een examen is zwaar: elke dag trainen, je mentaal voorbereiden en een vierdaags trainingskamp, met als afsluiting het examen. Kortom een topprestatie.

Gedreven

Binnen de Kyokushin karate groei je als sporter bij veelvuldig trainen elk jaar in je graduatie. Het ultieme doel is het behalen van Shodan – de eerste Dan – de zwarte band. Lotte en Emil zijn uiterst gedreven bezig met hun vechtsport. Hun trainer Lammert Meinema heeft ze klaargestoomd voor het examen. Het afgelopen jaar was voor beide een enorme beproeving. 

De huldiging vond plaats in de dojo aan de Schouwerzijlsterweg 7 te Winsum. In het vierde kwartaal van dit jaar wordt gestart met de transformatie en het groot onderhoud van de Dojo. Katsu Kai is op dit moment (succesvol) subsidies aan het verwerven. In de dojo worden verschillende sporten beoefend. Katsu Kai biedt naast karate ook kickboksen, Brazilian jiu jitsu, judo, yoga en ouderengym aan. Het sportcentrum heeft een regionale functie en ziet ledenaantal de laatste periode fors groeien.