Ode met Paul de Munnik en Ragazze Quartet in kerken Appingedam en Garmerwolde

Stichting Oude Groninger Kerken & SPOT Groningen presenteren: Ode, muziek beleven in Groninger kerken. Met optredens van Paul de Munnik en het Ragazze Quartet in diverse kerken in de regio. Die zijn onder andere in Appingedam en Garmerwolde.

Paul de Munnik zal voor altijd onlosmakelijk verbonden blijven met het duo Acda en de Munnik, waarmee hij hits scoorde als Niet Of Nooit Geweest en Het Regent Zonnestralen. Hij doet echter veel meer. Dit jaar scoorde De Munnik een hit met Als Ik Je Weer Zie, samen met Maan, Typhoon en… Thomas Acda. Daarnaast verscheen zijn derde soloalbum, simpelweg genaamd III: twaalf veelzijdige liedjes die in de sfeervolle ambiance van de Groninger kerken prachtig tot hun recht komen.

In oktober dompelen bariton Martijn Cornet en het Ragazze Quartet het publiek onder in een mooie versie van Schuberts Winterreise, een hoogtepunt uit de klassieke muziek. In de 24 liederen, op teksten van Wilhelm Müller, neemt componist Franz Schubert toehoorders mee naar een verlaten winterlandschap, waar een jonge man ronddoolt, vechtend tegen eenzaamheid en herinneringen aan een verloren liefde. Het werk werd oorspronkelijk geschreven voor zang en piano. Martijn Cornet en het Ragazze Quartet maakten samen met arrangeur Wim ten Have een versie voor bariton en strijkkwartet, die ook op cd verscheen.

Paul de Munnik speelt op 24 september om 20.00 uur de kerk van Noordbroek; 25 september om 20.00 uur in de Molukse Kerk Appingedam; 26 september om 15.00 uur in de Stefanuskerk in Finsterwolde.

Het Ragazze Quartet en Martijn Cornet brengen Winterreise op vrijdag 8 oktober om 20.00 uur in de kerk van Solwerd in Appingedam; zaterdag 9 oktober om 20.00 uur in de kerk in Garmerwolde; zondag 10 oktober om 15.00 uur in Jacobuskerk in Feerwerd.

Kaartverkoop voor beide concerten gaat via: spotgroningen.nl.