Verschillende soorten autoverzekeringen

Aangeboden door: Overstappen.nl

Ben je voornemens een nieuwe auto in de regio Groningen te kopen? In dat geval loont het om vooraf alvast eens te bekijken welke autoverzekeringen interessant kunnen zijn voor het verzekeren van je nieuwe voertuig. Ook wanneer je al enige tijd een auto hebt, loont het om de verschillende opties nog eens onder elkaar te zetten.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat Nederlandse consumenten hun maandlasten sterk kunnen verlagen, wanneer zij hun verzekeringen vaker vergelijken. Een goedkope autoverzekering vinden is daarbij heel eenvoudig! Er zijn diverse websites waarop je de verzekeringen van verschillende verzekeraars met elkaar vergelijkt. 

Verzekeringen met elkaar vergelijken op internet 

Een autoverzekering afsluiten op Overstappen.nl of een vergelijkbaar platform begint bij het invoeren van een aantal gegevens. Waar in de regio Groningen woon je? Woon je bijvoorbeeld in de stad, of meer op het platteland? Wat voor auto heb je momenteel? Wat is je geboortedatum? Enzovoorts. Op basis van dergelijke gegevens zet het platform de verschillende autoverzekeringen voor je op een rijtje. Houd er rekening mee, dat ook andere factoren meespelen. Het aantal schadevrije jaren wat je hebt opgebouwd is er een voorbeeld van. 

WA-verzekering als basisverzekering 

Iedereen die met zijn of haar auto op de openbare weg rijdt, moet in ieder geval over een WA-verzekering beschikken. Deze WA-verzekering biedt een basisdekking. Je kunt de dekking uitbreiden, door een WA-verzekering met beperkt casco of een allrisk autoverzekering af te sluiten. Of dit voor jou interessant is, hangt van diverse factoren af. Wat is de waarde van de auto en hoe lang verwacht je deze nog te gebruiken? Parkeer je de auto in je eigen garage, op je eigen terrein of bijvoorbeeld op een openbare parkeerplaats? In dat laatste geval is de kans op schade door vandalisme of ruige weersomstandigheden veel groter, dan wanneer je de auto overdekt op je eigen terrein parkeert. Een allrisk autoverzekering kan om deze reden interessant zijn in het laatste geval. 

Aanvullende verzekeringen bij een autoverzekering 

Je kunt de dekking van een WA-verzekering verder uitbreiden, door de autoverzekering te combineren met aanvullende verzekeringen. Denk bijvoorbeeld aan een inzittendenverzekering of een rechtsbijstandverzekering voor verkeerssituaties. Mogelijk heb je al een rechtsbijstandverzekering voor conflicten met klusbedrijven of bijvoorbeeld verkopers. Dit type rechtsbijstandverzekering biedt niet altijd dekking voor verkeerssituaties. Het loont om deze reden om te kijken naar een rechtsbijstandverzekering welke specifiek bedoeld is voor het verkeer. Mocht je te maken krijgen met een conflictsituatie, dan kun je rekenen op de hulp van een advocaat of jurist via deze rechtsbijstandverzekering.