Winsumer IJsbaan al klaar voor avondje baantjes trekken

WINSUM De Winsumer IJsbaan is mooi op tijd klaar voor een winterseizoen met veel vorst. In de afgelopen periode is de baanverlichting voorzien van LED-lampen.

In het najaar van 2020 is al een lang gekoesterde wens van de ijsbaan en haar gebruikers in vervulling gegaan. Via Marktplaats zijn er mooie lantarenpalen gekocht. Die zijn langs de oprijlaan gezet en aangesloten bieden ze een mooi plaatje. Zo is het gebouw nu in het donker, bijvoorbeeld tijdens vergaderingen, ook goed te vinden.

In een eerder stadium waren de TL-lampen in de kantine al vervangen door LED-verlichting. En nu in het voorjaar van 2021 is ook de baanverlichting van deze kwaliteit.

Tot nu toe had de Winsumer IJsbaan niet zoveel haast met LED-verlichting voor de ijsbaan. Een natuurijsbaan is immers geen voetbalvereniging waar het wekelijks gebruik van de lampen al snel leidt tot het terugverdienen van deze dure investering.

In 1988 werd de huidige ijsbaan met de conventionele verlichting aan de Netlaan aangelegd. De lampen waren inmiddels dus sterk verouderd, versleten en door stormschade deels kapot. De nieuwe baanverlichting is geplaatst op de bestaande masten en is mede mogelijk door een subsidie-aanvraag.