Parcours Noorderrondrit veel gebruikt op Hemelvaartsdag

NOORD-GRONINGEN Hemelvaartsdag was ook dit jaar een prachtige fietsdag. Vooral in het Noorden, met een fijne temperatuur en weinig wind.

Meer speciaal in Noord-Groningen was het op de wegen en paden een behoorlijke drukte met fietsers en wandelaars. De meest populaire routes waren die van de Noorderrondrit, die traditioneel op Hemelvaartsdag wordt gereden vanaf het sportpark in Loppersum.

Een ook al was het evenement van MFAC Loppersum vanwege de coronamaatregelen afgelast, vanaf ‘s ochtends vroeg waren er al veel toerfietsers op pad over de routes van 75 en 150 kilometer die door heel Noord-Groningen voeren, zo veel mogelijk langs het water, de route van de langste schaatsklassieker van de provincie Groningen.

Best veel wielerverenigingen reden in groepen in complete fleurig tenue langs, alsof het evenement nog gewoon op de kalender stond. En dat kon natuurlijk ook, de routes zijn bij veel fietsliefhebbers bekend.

Leuke bijkomstigheid was dat de terrassen ook geopend waren om even met een hapje en drankje te verpozen. Alleen, daar kwamen natuurlijk ook andere liefhebbers op af. Het doorgaans meest populaire terras van de route, Moeke Vaatstra in Zuidwolde, zat zodoende steeds vol. Er werd zelfs op afspraak gewerkt. Pech voor veel fietsers, maar het plezier aan de tocht werd er niet minder om.