Mascotte Buddy voor zwembaden De Beemden en De Hoge Vier

BEDUM In zwembad De Beemden is donderdag de naam Buddy onthuld van de nieuwe mascotte.

Het bedrijf Kids Marketeers had aan de hand van de muurschildering in het zwembad in Bedum een hele leuke mascotte gemaakt van de kogelvis. Aan het begin van dit jaar mochten alle zwemleskinderen een naam bedenken voor de nieuwe mascotte. Heel veel verschillende namen zijn verzonnen door alle kinderen. Het personeel heeft uit deze lange lijst een passende naam gekozen.

Siem en Noor van der Veen hadden samen de naam Buddy verzonnen. Zij mochten de naam onthullen en hun prijs in ontvangst nemen. Op een grote poster was de mascotte afgebeeld met daaronder de naam Buddy. Buddy betekent maatje of vriendje. Ook in de duiksport wordt degene die samen met je gaat duiken je Buddy genoemd. Buddy zal daarom als zwemlesvriendje meegaan in de ontwikkeling van het zwemmen van de kinderen.

Rugtas

Vanaf september zullen alle nieuwe zwemlesleerlingen bij hun eerste zwemles een Buddy rugtas ontvangen. In deze rugtas zit een zwem-doe-boekje en een poster. In dit boekje staat informatie over de zwemlessen, kunnen de kinderen spelletjes doen en sparen voor stickers die ze krijgen wanneer ze naar een volgend niveau gaan. Op de poster komen de stickers voor de losse vaardigheden die de kinderen leren tijdens de verschillende niveaus. Wanneer de hele poster vol met stickers geplakt is, dan hebben ze het volledige zwem ABC op zak.

Ook alle aquamini’s (dit zijn de kinderen van 0 tot ongeveer 5 jaar) ontvangen vanaf september een Buddy voorleesboekje waarin zij samen met de ouders kunnen lezen, stickers en foto’s plakken. Zodra ze een bepaalde oefening heel goed kunnen krijgen ze de bijbehorende sticker.

Samen met Buddy willen de zwembaden De Beemden en De Hoge Vier de zwemlessen nog leuker en aantrekkelijker maken voor de kinderen en ze stimuleren dat er voor het hele zwem ABC pakket afgezwommen gaat worden. Want het zwemdiploma A is goed, B is beter, maar C is compleet.